Diabetes en voetproblemen

Probleempreventie en juiste verzorging

Diabetici

Minder gevoel in mijn voeten door diabetes

Jasper (42) heeft diabetes type 2 en gaat daarom jaarlijks naar de praktijkondersteuner van zijn huisarts voor een periodieke check (screening). Hieruit bleek dat Jasper een gevoelsstoornis heeft.

Tips bij het kopen van schoenen

Heb je schoenen in de kast staan die je eigenlijk liever niet draagt? Veel mensen zijn niet zo kieskeurig in de schoenenwinkel. Ze komen binnen op een mooi model of een trendy kleur. Dan is het even passen en snel afrekenen, zonder goed te letten op belangrijke details. Later blijkt dan vaak dat de pasvorm van de schoen niet klopt of dat de nodige steun ontbreekt. Of de hak is te hoog.

Verhoogde kans op voetproblemen

Diabetici hebben een verhoogde kans op voetproblemen

Diabetici hebben een verhoogde kans op voetproblemen

Alles over voetwondjes

Veel mensen kampen met pijnlijke voetwondjes, vaak op willekeurige plaatsen. Lastig met lopen of sporten. En eenmaal ontstoken, passen je schoenen niet meer goed. Juist bij Diabetici vormen voetwondjes (ulcera) een groot risico.

Voeten en diabetes

Diabetes mellitus, in de volksmond ook wel suikerziekte genoemd, is een chronische stofwisselingsziekte met als belangrijkste kenmerk een te hoge bloedsuikerspiegel. Er zijn verschillende oorzaken. Diabetes heeft gevolgen voor het hele lichaam, zeker ook voor de voeten. Met extra zorg en aandacht kun je veel leed voorkomen.

Subscribe to RSS - Diabetici