Kinderen maken grotere stappen op gezonde voeten

Aandacht voor kindervoeten belangrijk in opgroeiende fase

Kinderen

Help, mijn zoon heeft platvoeten

Karin (34) is een trotse moeder van twee kinderen. Haar oudste zoon Joris is zeven jaar oud. Joris klaagde steeds vaker over pijn in de voet als hij lang moest staan. Een bezoek aan de specialist bracht meer duidelijkheid: Joris heeft platvoeten.

Platvoeten

Bij platvoeten kun je last hebben van vermoeide voeten en enkels, kramp en pijn onder of in de voet. Net als bij veel voetafwijkingen kunnen sommige klachten zich uitbreiden naar de knieën, heupen en rug.

Tips bij het kopen van schoenen

Heb je schoenen in de kast staan die je eigenlijk liever niet draagt? Veel mensen zijn niet zo kieskeurig in de schoenenwinkel. Ze komen binnen op een mooi model of een trendy kleur. Dan is het even passen en snel afrekenen, zonder goed te letten op belangrijke details. Later blijkt dan vaak dat de pasvorm van de schoen niet klopt of dat de nodige steun ontbreekt.

Kindervoeten verdienen alle aandacht

Pasgeboren kinderen hebben zachte, buigzame voetjes die voornamelijk uit kraakbeen bestaan. Je ziet al wel een voetboog maar het ligt verborgen onder een dik vetkussentje. Na de eerste levensjaren verdwijnt het vet en wordt de boog beter zichtbaar. De meeste kinderen beginnen met twee gezonde voeten. Hoe komt het dan dat zoveel volwassenen kampen met pijnlijke voeten? Veel voetklachten hebben te maken met het dragen van verkeerde schoenen in je jeugdjaren. Gelukkig zijn veel voetproblemen eenvoudig te voorkomen.

Voetproblemen zijn aangeboren

Voetproblemen zijn aangeboren. 

Voetproblemen zijn aangeboren. 

Subscribe to RSS - Kinderen