Nooit meer zere voeten

Noor (41) had al geruime tijd last van een pijnlijke bal van de voet. Herken je dit? En wil je weten hoe je er van af komt? Lees hier het verhaal van Noor.

“Stilzitten is niks voor mij. Ik kan echt uren wandelen met de hond, uitgaan met mijn vriendinnen of een hele middag shoppen. Maar de laatste tijd begonnen mijn voeten te protesteren. Ook kreeg ik last van likdoorns. Ik had vooral veel pijn onder de bal van de voet. Dat ging zover dat ik er op het laatst tegenop zag om onze hond uit te laten.”

“Na een dagje winkelen of een lange boswandeling kwam ik doodmoe thuis van de pijn. Ach, het gaat wel weer over, denk je dan. Maar het ging niet over. Op aanraden van de huisarts heb ik een afspraak gemaakt met een voetspecialist. Ik bleek een doorgezakte voorvoet te hebben. Nooit geweten. Zijn advies was simpel: laat een paar steunzooltjes aanmeten. Mijn eerste reactie was: wat, ik? Nee hé. Ik ben nu eenmaal een schoenengek dus ik moest even slikken. Maar ik had me voor niks zorgen gemaakt. Gelukkig passen ze prima in de meeste schoenen. Sterker nog, nu ik ze heb, wil ik ze niet meer kwijt. Natuurlijk, in het begin is wel even wennen maar je moet het rustig opbouwen. Ik draag ze eigenlijk overal, binnen en buiten. Ze zitten heerlijk en ik heb aan het eind van de dag nergens last van. Achteraf denk je: had ik dat maar eerder geweten.”

De oorzaak

“De hele ellende is begonnen met verkeerde schoenen. Op advies van de voetspecialist heb ik mijn hoge hakken afgezworen en voor goede comfortschoenen gekozen. Hoe verleidelijk ook. Als ik nu een paar nieuwe schoenen koop, let ik eerst op de pasvorm en een normale hakhoogte. Want één ding heb ik wel geleerd: een lagere hak betekent minder ellende. Met die kennis en de zooltjes loop ik nu zonder pijn en dat is een hele verademing. O ja, onze hond is weer blij want we maken weer lange boswandelingen. Voor hem is het ook een wereld van verschil!”