Gehele voet

Hieronder vindt u een overzicht van de voetproblemen die op kunnen treden aan de gehele voet en dus niet op één specifieke plek hoeven voor te komen:

Dikke voeten of enkels (Oedeem)

Loop je al een tijdje rond met pijnlijke dikke voeten? Of heb je dikke enkels? Passen je schoenen niet meer? Als vocht zit op plekken waar het normaal niet hoort, heb je mogelijk last van oedeem. Het is ook een typische zwangerschapsklacht. Oedeem is de Latijnse naam voor verhoogde ophoping van vocht in weefsels.
> Lees alles over dikke voeten of enkels (Oedeem)

Klompvoet (Pes equinovarus adductus)

Door een verkeerde stand van de voet kan deze zijn normale functie niet goed uitvoeren. Lopen is moeilijk en bijna altijd pijnlijk met een klompvoet.
> Lees alles over de klompvoet

Overbeweeglijkheid van het gewricht (Hypermobiliteit of hyperlaxiteit)

Bij hypermobiliteit (of hyperlaxiteit) lijkt het wel of alle gewrichten ‘los’ zitten. Schouder, de bovenarm en het been kunnen gemakkelijk uit de kom schieten. Vaak heb je ook knieklachten bij het fietsen en traplopen. Bekende problemen zijn lage rugklachten, vermoeidheid en pijn aan de polsen.
> Lees alles over hypermobiliteit

Blaren (Bullae)

Meestal herken je de pijn wel met sporten na het hardlopen. Of tijdens een lange wandeling op een warme zomerdag. Het begint met een branderig rood plekje, bijvoorbeeld op je hiel. Daarna verschijnt al snel een blaar die soms flink pijn kan doen.
> Lees alles over blaren

Botzwelling (Exostose)

Passen je schoenen niet meer? Heb je last van pijn en is de achterkant van je hiel rood? Zit er een vervelende bobbel op de hiel en geeft dat problemen met lopen? Mogelijk zijn het voortekenen die wijzen op exostose, dat is knobbelvorming achter het hielbeen, ook wel Haglund genaamd.
> Lees alles over botzwelling

Voetwond, voetzweer (Ulcus)

Veel mensen kampen met pijnlijke voetwondjes, vaak op willekeurige plaatsen. Lastig met lopen of sporten. En eenmaal ontstoken, passen je schoenen niet meer goed.
> Lees alles over voetwonden

Voeteczeem

Je voetzool is rood en bedekt met korstjes en schilferingen. Jeukende bultjes en blaren op je voeten houden je ‘s nachts uit je slaap. Mogelijk heb je een contactallergie door je schoenen en dat kan behoorlijk hardnekkig zijn.
> Lees alles over voeteczeem

Voetschimmel (Tinea Pedis)

Heb je last van jeuk tussen je tenen? Zitten er gebarsten plekjes en kloofjes? Alle kans dat het gaat om voetschimmel. Niet gevaarlijk maar wel lastig. Voetschimmel is over het algemeen goed te behandelen en ook te voorkomen.
> Lees alles over voetschimmel

Likdoorn (Clavus)

Heb je een hard en branderig plekje bovenop je teen? Alle kans dat het een likdoorn is. Likdoorns zijn heel gevoelig bij aanraking. Ze steken behoorlijk bij lopen en sporten.
> Lees alles over likdoorns