Overkoepelende ziektebeelden

Hieronder vindt u een overzicht van een aantal overkoepelende ziektebeelden die verband hebben met uw voeten:

Artrose

Artrose is een chronische aandoening waarbij het kraakbeen in de gewrichten in kwaliteit achteruit gaat. Bij artrose denken veel mensen aan versleten botten en ouderdom. Dat is niet juist. Artrose kun je op elke leeftijd krijgen.
> Lees alles over artrose

Reuma

Reuma is een verzamelnaam van meer dan honderd aandoeningen die allemaal te maken hebben met het klachten in gewrichten en/of spieren. Reuma komt voor bij zowel oude als jonge mensen. Een veel voorkomende vorm van reuma is reumatoïde artritis. Dit is een chronische vorm van reuma, in de volksmond ook wel ‘gewrichtsreuma’ genoemd.
> Lees alles over reuma

Beenlengteverschil

Bij hoofdpijn, rug- en nekklachten zou je niet meteen aan een beenlengteverschil denken. Toch zijn dat ongemakken die er wel degelijk mee te maken kunnen hebben. Pijn en spanning op knieën, heup en rug zijn de belangrijkste klachten.
> Lees alles over beenlengteverschil

Irritatie scheenbeen

Zeurende, stekende pijn die begint op het middelste en onderste deel van je scheenbeen kan een signaal zijn van MTSS. Je hebt pijn aan de binnenkant van het onderbeen, vlak onder de knie. Of net boven de binnenste enkelknobbel. Of misschien aan je scheenbeen.
> Lees alles over irritatie scheenbeen

Slijtage van de knie (Patella tendinopathie)

Pijn in de knie komt vaak voor. Onze knieën dragen het volledige lichaamsgewicht. Niet zo vreemd dus dat de knie gevoelig is voor klachten. Veel knieklachten ontstaan bij het sporten. Soms worden knieën dik na een zware sportprestatie of ze ‘kraken’ tijdens het bewegen.
> Lees alles over slijtage van de knie