Voorzijde voet

Hieronder vindt u een overzicht van de voetproblemen die op kunnen treden aan de voorzijde van uw voeten:

Voorvoetklachten (Metatarsalgie)

Heb je stekende pijn in de bal van de voet bij staan, wandelen en sporten? Een branderig gevoel, vooral als je schoenen met hoge hakken draagt? Metatarsalgie is een brede benaming voor voorvoetklachten.
> Lees alles over voorvoetklachten

Zenuwbeknelling (Mortonse neuralgie)

Je hebt last van een brandende of stekende pijn in de bal van de voet, met uitstraling naar de tenen. Of een doof gevoel in de tenen en tintelingen in je voetzool. Met pijnscheuten aan de voorvoet of tussen de tenen die onvoorspelbaar komen opzetten. Door een verdikking kan beknelling van een zenuwbaan ontstaan. Dit wordt ook wel Mortonse neuralgie genoemd.
> Lees alles over zenuwbeknelling

Hamer- en klauwtenen (Digitus superductus)

Pijnlijke voeten, ontstoken tenen, last van likdoorns? Knellen de tenen in je schoen? Een klauwteen of hamerteen kan heel pijnlijk zijn. Met een kromstand van de teen is het bijna onmogelijk om gewone schoenen te dragen.
> Lees alles over hamer- en klauwtenen

Knobbel op de grote teen (Hallux valgus)

Lastige knobbel aan de buitenkant van je grote teen? Een knobbel die steeds dikker en pijnlijker wordt? Alle kans dat het wijst op een hallux valgus, scheefstand van de grote teen.
> Lees alles over een knobbel op de grote teen

Spreidvoet (Pes planotransversus)

Bij een spreidvoet en een doorgezakte voorvoet heb je last van een scherpe, brandende pijn onder en boven de bal van de voet. Eeltvorming, likdoorns en blaren geven pijnklachten bij staan en lopen.
> Lees alles over een spreidvoet

Stijfheid van grote teen (Hallux limitis / Hallux rigidus)

Je kunt je grote teen niet goed bewegen. Het gewricht lijkt te verstijven. Lopen, sporten, wandelen en traplopen kan daardoor pijnlijk zijn. Mogelijk zijn het voortekenen die wijzen op hallux limitus. Vaak komt de meeste pijn van een knobbel aan de bovenkant van de voet bij het grote teengewricht.
> Lees alles over stijfheid van de grote teen

Ingegroeide teennagel (Unguis incarnatus)

Een ingegroeide nagel zorgt voor behoorlijk wat ellende. Staan en lopen op gewone schoenen lukt haast niet meer van de pijn. Vooral als je teen ook flink gaat ontsteken.
> Lees alles over een ingegroeide teennagel